Van de Stichting

De Stichting Kamermuziek Deventer heeft in april 2015 bij de Belastingdienst de aanvraag ingediend voor de status van Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (‘Culturele ANBI’). Tevens zijn er nieuwe statuten geformuleerd, die op 20 mei 2015 zijn verleden.
29 oktober 2015 heeft de Belastingdienst laten weten dat de Stichting Kamermuziek Deventer met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 is aangemerkt als ‘Culturele ANBI’.
Uitgebreide informatie over beide onderwerpen vindt u op de pagina’s Over ons en ANBI.


Theaterdiners
De zeven door de Stichting Kamermuziek Deventer georganiseerde concerten in het seizoen 2016-2017  worden alle om 18.00 uur voorafgegaan door een theaterdiner in de Deventer Schouwburg, een twee gangen-menu bestaande uit een voor- en hoofdgerecht, verzorgd door De Brasserie van Boode in de Deventer Schouwburg. Gerechten en wijnen zullen inhoudelijk afgestemd zijn op het om 20.00 uur te beluisteren concert.

Evenals in de drie voorgaande concertseizoenen, willen De Brasserie van Boode en de Stichting Kamermuziek Deventer een muzikaal-culinaire verbinding tussen diner en concert tot stand brengen. Uitgangspunten hierbij kunnen bijvoorbeeld zijn: componist, compositie, stad of streek, periode, uitvoerende(n). Bij elk SKD-concertdiner krijgt u als dinergast een apart concertmenu aangereikt, waarop de gekozen gerechten en wijnen, alsmede de muzikale link, uitvoerig worden beschreven.  Mocht u willen kiezen voor een ander gerecht, dan is dat uiteraard mogelijk.
Er zal voldoende tijdruimte zijn om ook de programma-inleiding van 19.00 uur bij te wonen. Vóór aanvang van het diner verneemt het personeel van De Brasserie van Boode graag van u of u de concertinleiding gaat bezoeken, dan kan daarmee rekening worden gehouden.

De Stichting Kamermuziek Deventer, De Brasserie van Boode en de Deventer Schouwburg willen u graag, op de hierboven beschreven wijze, een aantrekkelijk totaal-avondje-uit bieden:
– v.a. 17.30 uur : Welkom (Tevens mogelijkheid voor overleg over het menu,
…………………….. hetgeen het tijdig serveren van de maaltijd vergemakkelijkt.)
………………………(Wilt u ook de concertinleiding bijwonen, dan is het wenselijk dat ………………………u om 17.30 uur aanwezig bent, zodat u bijtijds uw maaltijd kunt ………………………beginnen.)
– 18.00 uur       : Diner (Voor bezoekers van de concertinleiding vangt het diner ………………………eerder aan.)
– 19.00 uur    .  : Concertinleiding door Guus van Es, musicoloog
………………………(voor concertbezoekers gratis)
– 20.00 uur   .  : Concert
Na afloop van het concert is er de mogelijkheid voor een nazit.

Het geheel is vriendelijk geprijsd (inclusief garderobe en pauzedrankje). Omgerekend per avond bedragen de kosten voor abonnementhouders € 40,30 en bezoekers met een losse kaart betalen € 46,50. De kosten van het diner (€ 21,50) zijn hierbij inbegrepen.

In de rubriek Concerten/Concertagenda seizoen 2016-2017 vindt u per concert
o.a. de linken:
– Artikel seizoenfolder
– Bestel kaarten (directe link naar de website van de Deventer Schouwburg)
– Theaterdiner reservering (directe link naar de website van de Deventer Schouwburg)

Restaurant DS (overz.foto interier), 2015-16