Maatregelen i.v.m. het coronavirus (update: 28.08.20)

Geachte kamermuziekliefhebber,

De overheid heeft in het kader van het coronabeleid nieuwe voorschriften afgegeven.
Voor de Deventer Schouwburg betekent het verruimde mogelijkheden
m.i.v. 1 juli 2020.

Voor aanvullende informatie van de zijde van de Deventer Schouwburg verwijzen wij u naar de betreffende webpagina’s: https://deventerschouwburg.nl/nieuws/coronavirus

https://deventerschouwburg.nl/veilig-naar-het-theater

Wat betreft de ventilatie in de Deventer Schouwburg: de lucht is zuiver en er is geen sprake van een gereguleerde luchtstroom (niet circulair). Hetgeen betekent: inblaas van schone, gefilterde buitenlucht, en “vuile” lucht wordt via het afzuigsysteem weer naar buiten afgevoerd. Daarnaast staat de luchtbehandeling ingesteld op bijna vol vermogen, bedoeld voor een volle zaal, terwijl de zalen voor maximaal 30% zijn bezet.

Stichting Kamermuziek Deventer hoopt het voor 21 april j.l. geplande, maar t.g.v. de coronacrisis afgelaste concert door het Busch Trio, op maandag 21 september 2020 alsnog te laten plaatsvinden. (Zie betreffende bericht hierna.)

In verband met de corona-maatregelen is er nog geen sprake van avondvullende concerten. Alle najaarsconcerten zullen circa een uur duren, waarbij het programma twee maal wordt uitgevoerd: om 17.00 uur en om 20.00 uur!
Het aantal zitplaatsen is daarbij beperkt.

Flexibeler placering! Het uitgangspunt van de coronaproof 1,5m afstand blijft – veiligheid staat voorop. De flexibilisering bestaat in het loslaten van de statische plattegrond met één en twee zitplaatsen. Bezoekers kunnen het door hen gewenste aantal kaarten opgeven en het systeem placeert de best available seats en blokkeert automatisch de twee stoelen naast de boeking. Goed nieuws, omdat dit systeem aanzienlijk meer mogelijkheden biedt, en bezoekers die alleen of met z’n drieën (of meer) komen veel beter kunnen worden bediend.

Toekomstige updates van de zijde van onze Stichting zult u kunnen vinden in dit Home-bericht.

U alle goeds toewensend,
bestuur van de Stichting Kamermuziek Deventer