Beethovenjaar 2020: Twee concerten en een expositie gewijd aan Ludwig van Beethoven!

Ook de Stichting Kamermuziek Deventer wilde op bijzondere wijze de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven vieren, met twee Beethoven-concerten,
zo dicht mogelijk op de 250ste verjaardag van de componist:
27 oktober – Boris Giltburg met Beethoven’s laatste drie Pianosonates
2 december – Van Baerle Trio met twee Pianotrio’s (toelichting en linken:
zie eerstvolgende bericht hieronder)
De Stichting had het voornemen deze beide Beethoven-concerten luister bij te zetten met artistieke uitingen buiten het domein van de muziek, hetgeen zou hebben geresulteerd in een omlijsting van beide concerten door een expositie van beeldende kunst, werken die zijn geïnspireerd op Beethoven en diens composities. Locatie: eveneens Deventer Schouwburg.
Zeventien beeldend kunstenaars, van wie zestien kunstenaars zijn aangesloten bij het Platform Deventer Kunstenaars, hebben grotendeels nieuw werk gemaakt voor deze speciale gelegenheid. De samenwerking tussen SKD en PDK is buitengewoon plezierig en vruchtbaar gebleken!
Door de nieuwe coronamaatregelen d.d. 13 oktober, 3 en 17 november 2020 is er helaas veel onmogelijk geworden. Het concert van 27 oktober (dat van 2 december inmiddels eveneens) moest worden afgelast/uitgesteld, evenals de expositie.
De naaste toekomst is onzeker.

Reden waarom de SKD een virtuele expositie heeft samengesteld, met linken naar informatie over het werk, de kunstenaar en waar mogelijk een video-link naar klinkende muziek. De online-versie kunt u bezoeken via
https://kamermuziek-deventer.nl/Beethoven/Expositie27.10.2020.pdf

Tevens is om voornoemde redenen besloten de fysieke expositie alsnog te laten plaatsvinden van 17 mei t/m 13 juni 2021.
Locatie: Grote of Lebuinuskerk te Deventer.